Osteopathiepraktijk G
ovaerts

Wat is Manual Neuro-Immune Therapie?

MNIT is gebaseerd op de principes van Jacques Gesret, grondlegger van de 'Gesret-therapie', ontwikkeld voor de behandeling van astma, eczema, allergieën en psoriasis. Het oude behandelprotocol en de principes van Jacques zijn hierbij grotendeels overgenomen, aangevuld met andere technieken uit de osteopathie, manuele therapie, fasciatherapie,... alleen mag het door omstandigheden wettelijk de naam van Gesret niet meer dragen.

Wat houdt de therapie in?

Gesret heeft een strikt therapeutisch protocol ontwikkeld voor de behandeling van astma, allergie, eczema en psoriasis. Hierbij bestaat de behandeling uit een vaste opeenvolging van bewegingen en manipulaties.

Door deze manipulaties worden het bekken, de ribben en wervels perfect gepositioneerd in de ruimte waardoor de mechanische druk op bepaalde zenuwknopen (de oorzaak van astma, allergie, eczema of psoriasis!!!) wegvalt, het lichaam zich kan herstellen en het immuunsysteem zich versterkt.

Eén behandeling duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, bij kinderen een half uur.

De behandeling bestaat dus enkel uit manuele technieken die op een relatief zachte, snelle maar doorgedreven manier worden uitgevoerd. Deze technieken kunnen zelfs al toegepast worden op een babytje met bijvoorbeeld eczema.

De complete theoretische uitleg vindt u op onze website www.mnitherapy.com.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gemiddeld:

* voor astma 5. (bij kinderen is 3 soms voldoende)

* voor allergie (huisstof, grassen, pollen, voeding, contact,…) 5 à 6.

* voor eczema 6 à 7.

* voor psoriasis is het moeilijk een voorspelling te maken: na 3 behandelingen 1x/w zien we de patiënt maandelijks terug over een periode van minimum 6 maanden, daarna worden de behandelingen verder gespreid. Hier is meestal de manuele therapie niet voldoende en dienen bepaalde voedingsadviezen gevolgd te worden.

Beperkingen van de therapie?

De resultaten worden mee bepaald door de leeftijd van de patiënt en de langdurigheid van de ziekte. Maar zelfs dan kunnen we een duidelijk betere levenskwaliteit bieden.

Ook bij zware osteoporose moeten we een grotere veiligheidsmarge inbouwen.

Verder moeten soms, bij een beperkt aantal patiënten, eventuele bacteriële- en schimmelinfecties van de huid of longslijmen in samenspraak met de arts onderzocht en behandeld worden. Wij informeren u hierover indien nodig.